top of page

Miten Kamupak toimii?

Tilaa ateriasi uudelleen-käytettävään KamuAstiaan

1

Maksa pantti tai lainaa maksutta Kamupak -sovelluksella

(tulossa pian) 

2

Nauti :)

3

Palauta astia Kamupisteeseen*

*ravintolaan, josta samaa tuotetta on saatavilla.

 

Jos maksoit pantin, saat sen hyvityksenä takaisin. Jos lainasit astian sovelluksella, laina kuittaantuu palautuksen yhteydessä.

4
Kamupakin applikaatio jolla voit lainata KamuAsioita napin painalluksella

Kamupakin sovellus uudistuu!

Pian voit kätevästi lainata KamuAstioita sovelluksella, vaikka usemman ydellä kerralla. 

Kun lainaat sovelluksella, sitoudut palauttamaan astiat 14 vuorokauden sisällä.

 

Psst! Ravintolan ei tarvitse olla sama kuin mistä ne alunperin lainasit.

appstore
google play
Ruokahetki13-min.png

“Yksinkertainen, edullinen, hyvä ympäristölle."


"Helppo systeemi ja on mukava tietää että autan luontoa käyttämällä sitä." 

Käyttäjämme

FAQ

Mikä on KamuAstia?

KamuAstia on uudelleenkäytettävä take away -astia, jonka kierto toimii Kamupakin uudelleenkäyttösysteemin avulla. KamuAstia on ekologisempi vaihtoehto kertakäyttöpakkauksille. 

Miten Kamupakin palvelu toimii?

Valitse kestävä KamuAstia tilauksesi yhteydessä. Maksa astiasta pantti tai lainaa se ilmaiseksi Kamupak Reuse -sovelluksella. Palauttaessasi astian ravintolaan saat joko pantin takaisin hyvityksenä, tai lainan kuitattua sovelluksessa. Voit palauttaa astian mihin tahansa sitä tarjoavaan ravintolaan.  

Onko Kamupakin kestoastia ihan oikeasti ekologinen vaihtoehto kertakäyttöisiin biohajoaviin tai pahvisiin astioihin verrattuna?

Kestopakkausta kertakäyttöpakkaukseen verrattaessa oleellista on yhdestä käyttökerrasta aiheutuva ympäristövaikutus. Kestopakkauksen valmistus kuluttaa enemmän raaka-aineita ja energiaa, mutta jo muutamien kiertojen jälkeen päästöt käyttökertaa kohden ovat alhaisempia kertakäyttöastiaan verrattuna. Kestoastia on sitä ekologisempi vaihtoehto, mitä kauemmin se kestää käytössä. KamuAstiaa voi käyttää keskimäärin 100 kertaa ja se on ekologisempi vaihtoehto jo kuuden käyttökerran jälkeen!  

Miksi KamuAstia on muovia?

Muovi on kestävä, helposti muokattava, edullinen, uudelleen käytettävä, kierrätettävä ja kaikin puolin erinomainen materiaali, kun sitä hyödynnetään vastuullisesti koko elinkaari huomioiden.  Kun KamuAstiat tulevat elinkaarensa päähän ne voidaan kierrättää ja hyödyntää helposti uusien tuotteiden raaka-aineena.

Onko KamuAstia varmasti hygieeninen?

Kyllä, kiinnitämme erityistä huolta siihen, että palautussysteemimme läpi kulkevat astiat pestään ja hygienisoidaan siten, että ne täyttävät hygieniasäädökset. Poistamme käytöstä sellaiset astiat, jotka voivat aiheuttaa hygieniariskin. Suoritamme pesujen yhteydessä myös hygieniatestausta hygienian varmistamiseksi.

Voiko KamuAstian palauttaa likaisena?

Suosittelemme huuhtaisemaan astian ennen palautusta, mutta se pestään ravintolassa joka tapauksessa ennen uudelleenkäyttöä. 

Haluaisin käyttää Kamupak -kestoastioita, vaihtoehto ei kuitenkaan ole käytössä ravintoloissa, joista haen aktiivisesti take awaytä.

Voit laittaa meille viestiä esimerkiksi “ota yhteyttä” -sivun kautta ja ilmiantaa ravintola, jossa haluaisit Kamupakin kestoastiat nähdä. Myös toiveen kertominen suoraan ravintolalle on kokemuksemme perusteella todella toimiva tapa saada muutosta aikaiseksi. 

Miten voin palauttaa Woltin kautta tilatun KamuAstian?

Tällä hetkellä Woltin kautta tilattu KamuAstia tulee palauttaa itse johonkin verkostomme ravintolaan. Tarkista lähimmät pisteet täältä.

bottom of page