top of page
  • Ilkka Puikkonen

Kamupak ja Wolt pilotoivat uudelleekäytettävien take away astioiden palautusjärjestelmää Hyvinkäällä


Kiertotalouden edelläkävijä Kamupak ja teknologiayhtiö Wolt pilotoivat uutta palautusjärjestelmäkonseptia Hyvinkäällä loppuvuoden ajan, jonka tavoitteena on vähentää noutoruoan yhteydessä kertakäyttöpakkauksista aiheutuvaa jätettä. Pilotissa Woltin asiakkaat voivat tilauksen yhteydessä valita Kamupakin uudelleenkäytettäviä ja pantillisia astioita, ja seuraavan tilauksen yhteydessä palauttaa tyhjän astian Woltin lähettikumppanille.


KamuBoksi


Kamupakin uudelleenkäytettävät astiat on suunniteltu noutoruoan kuljetukseen ja ovat olleet käytössä jo ympäri Suomea suurissa kaupungeissa. Aikaisemmin KamuAstioita on voinut palauttaa Kamupakin kumppaniravintoloihin, mutta uudessa Hyvinkään pilotissa asiakkaat voivat palauttaa astioita Woltin lähettikumppanille astiat seuraavan tilauksen yhteydessä.


Yksittäinen uudelleenkäytettävä KamuAstia voi elinkaarensa aikana vähentää 6-8 kg pakkausjätettä, mikä vastaa noin 6-8 isoa roskapussia jätettä. Kamupakin astioilla on 72-95% pienempi hiilijalanjälki kuin kertakäyttöpakkauksilla


“Tämä on maailmalla uniikki pilotti, jossa hyödynnetään kiertotaloutta aivan uudella tavalla noutoruokailussa, tehden siitä jopa helpompaa kuin pullojen palauttamisesta kauppaan”, kertoo Kamupakin toimitusjohtaja Iida Miettinen. “Olemme erittäin iloisia, että Wolt on lähtenyt kokeilemaan kiertotalouden ratkaisuja tällä mittakaavalla kanssamme.”


Kamupakin perustaja ja toimitusjohtaja Iida Miettinen


Kamupakin ja Woltin tavoitteena on rakentaa pilotin oppien myötä aidosti skaalautuva toimintamalli, joka on helppo monistaa laajemmin Suomessa ja Pohjoismaissa.


“Woltille kestävyys on tärkeä osa toimintaamme. Nyt alkava yhteistyö on meille tärkeä kokeilu uudenlaisesta tavasta auttaa asiakkaitamme pienentämään hiilijalanjälkeään, ja odotamme innolla asiakkaiden palautetta ja kokemuksia”, kertoo Woltin Suomen maajohtaja Joel Järvinen.


”Olemme ylpeitä siitä, että tämä ainutlaatuinen pilotointi tehdään juuri Hyvinkäällä. Hyvinkään kaupunkistrategiassa eli Pelikirjassa kestävä kehitys on yksi tukipilareistamme. On hienoa, että saamme olla kärkijoukoissa mahdollistamassa entistä kestävämpää elämäntapaa”, Hyvinkään kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen kommentoi.


Woltin ja Kamupakin pilotti on käynnissä Hyvinkään alueella 25. lokakuuta alkaen aina joulukuun 2022 loppuun asti. Asiakkaat voivat tilata ruoan KamuAstiassa Woltin alustalta pilotissa mukana olevista ravintoloista, ja palauttaa ne seuraavan Wolt-tilauksensa yhteydessä Woltin lähettikumppanille.Lisätietoja


Kamupak

Iida Miettinen

Toimitusjohtaja iida@kamupak.com

p. 040 845 5561


Woltin kommentoija Outi Sjöman

Viestintäjohtaja, Suomi outi.sjoman@wolt.com

p. 040 5383 491Kamupakista


Kamupak on kiertotalouden edelläkävijä, joka tarjoaa digitaalisen panttipalvelun ja uudelleen käytettävät takeaway -astiat ravintoloiden, kahviloiden, kauppojen, tapahtumien ja yritysten noutoruokailuun. Panttituotteet ovat helppoja ja turvallisia käyttää ja ne soveltuvat elintarvikekäyttöön. Toimimme tällä hetkellä lähes sadassa ravintolassa ympäri Suomea. Panttijärjestelmän avulla varmistamme että astiat palautuvat kiertoon eikä päädy kuluttajien toimesta jätteen sekaan. Takeaway -astioitamme voi nyt myös tarjota asiakkaille Woltin kautta!


Woltista


Wolt on teknologiayritys, joka tekee ruuan ja muiden päivittäistavaroiden löytämisestä ja tilaamisesta helppoa. Wolt kehittää teknologiaa niin logistiikkaan, päivittäistavarakauppaan kuin rahaliikenteeseen sekä operoi yrityksen omaa ruuan verkkokauppaa Wolt Marketia. Wolt perustettiin vuonna 2014 ja se yhdisti voimansa DoorDashin kanssa vuonna 2022. Woltin pääkonttori on Helsingissä. DoorDash toimii tänä päivänä 27 maassa, joista 23:ssa käytössä on Woltin brändi ja tuote.

Comments


bottom of page